Matlagning för barn & ungdomar

Matlagning för unga och barn

Det började med att maken och jag ville väcka ett matlagningsintresse hos hans tonårsson.  För att få honom kunnig i enklare matlagning fick han i julklapp en matlagningskurs där han till varje tillfälle fick välja vad han vill laga för mat och efterrätt. Detta blev en succé hemma hos oss så nu är de yngre barnen med och lagar mat med jämna mellanrum. Då vi vill hålla kvar vår passion för matlagning innanför kökets väggar anordnar vi nu matlagningsupplevelser för barn och unga tonåringar. På så sätt hoppas vi att fler unga ska lära sig att planera måltider och genomföra dessa samtidigt som deras matintresse väcks och föräldrarna får hjälp hemma. 

Vill du boka en matlagningsupplevelse till dina barn?
Matlagning är roligt både till vardags och till fest. Därför kan du välja om du vill ha en enklare matlagningskurs för gästerna på kalaset eller om du vill att dina barn ska gå fler gånger och lära sig att planera inför och laga exempelvis en handfull enklare rätter. Kanske ditt barn redan lagar mat hemma och vill utmana sig med lite mer avancerade rätter - det här är skräddarsytt in i minsta detalj för att fortsätta inspirera. Hör av dig till oss så kan vi gemensamt komma fram till ett upplägg som passar. 

Typ av matupplevelse

  • Lär dig laga olika vardagsrätter: allt från kyckling, fisk, hemmagjord pasta, hemmagjord pizza eller hamburgare eller vegetarisk rätt (3-5 tillfällen) eller om du har egna önskemål på vilka rätter du vill laga (max 4 personer i grupp). 
  • Laga mat tillsammans med dina kalasgäster 
  • Se på när maten lagas till kalaset och vara med och hjälp till. 

Boka en matlagningsupplevelse till dina barn